F1aXion NewsΦόρουμΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Κανόνες F1aXion RRC

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Fugitiv3R
F1aXion Administrator
Fugitiv3R

Αριθμός μηνυμάτων : 2829
Τόπος : Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΘέμα: Κανόνες F1aXion RRC   1/7/2011, 10:49

ΚΑΝΟΝΕΣ F1aXion RRC

ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ


Η Επιτροπή Αγωνοδικών (F1aXion RRC) σας ενημερώνει για την διαδικασία που θα πρέπει να τηρείται ρητά για την καταγγελία συμβάντων, παραβιάσεων κανονισμών της F1aXion, την εκδίκαση τους και την επίδοση ποινών.

ΑΓ1. Ως συμβάν θεωρείται όχι μόνο η επαφή ανάμεσα σε δύο μονοθέσια, αλλά και οποιαδήποτε ενέργεια ενός μονοθεσίου επηρεάζει άλλον οδηγό/οδηγούς ή το αποτέλεσμα του αγώνα.

ΑΓ2.Η καταγραφή οποιασδήποτε επαφής ανάμεσα σε δύο μονοθέσια που εμφανίζεται στο log του αγώνα αυτομάτως θα τίθεται υπό εξέταση, ακόμα κι αν πρόκειται για λανθασμένη καταγραφή λόγω lag. Οι οδηγοί δε θα καταγγέλλουν επαφές, παρά μόνο αν αυτές δεν εμφανίζονται στο log του αγώνα. Οι οδηγοί, καθώς και οι Team Managers μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά που αφορούν μπλε σημαίες, αντικανονικές προσπεράσεις ή αντικανονικές μεθόδους άμυνας οδηγού, καθώς και οποιαδήποτε παράβαση των άρθρων του συνόλου των Αγωνιστικών Κανονισμών υποπέσει στην αντίληψή τους. Τα συμβάντα που εμφανίζονται στο log θα αναρτώνται το συντομότερο δυνατόν.

ΑΓ3. Κάθε συμβάν που επιθυμεί εμπλεκόμενος οδηγός ή Team Manager να καταγγείλει στην F1aXion RRC και κάθε παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών που επιθυμεί οδηγός να καταγγείλει στην F1aXion RRC, θα το αποστέλλει με PM (Personal Message στο φόρουμ ) στην ομάδα αγωνοδικών και ΟΧΙ με ποστ στο φόρουμ σε οποιοδήποτε τόπικ ή μέσω msn. Η καταγγελία θα πρέπει να γίνεται εντός 24 ωρών μετά το πέρας του αγώνα (Τρίτη 24:00) και το PM σας θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία:

a.Το GP όπου έλαβε χώρα το συμβάν.
b.Τον/τους γύρο/ους που έλαβε χώρα το συμβάν.
c.Τους εμπλεκόμενους οδηγούς ή την παραβίαση Αγωνιστικού Κανονισμού (π.χ. διάσχιση λευκής γραμμής στην έξοδο των πιτ).
d.Την γνώμη σας για το συμβάν.
H αναλυτική παρουσίαση της άποψής σας για το συμβάν είναι σημαντική για την απόδοση δικαιοσύνης. Τα ανταλλασσόμενα pm, μεταξύ F1aXion RRC και εμπλεκομένων, αποτελούν εμπιστευτικά στοιχεία και σε καμία περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους. Σε περίπτωση καταγγελίας συμβάντος ή παραβίασης κανονισμού έπειτα από την προθεσμία υποβολής των, η F1aXion RRC διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει ή να απορρίψει την εν λόγω καταγγελία.

Παράδειγμα σύνταξης pm για καταγγελία συμβάντων:

Παράδειγμα 1:
Θέμα: Αυστραλία Συμβάν
Περιεχόμενο: Lap 15. Αθανασιάδης - Αξιώτης. Θεωρώ οτι υπαίτιος για το συμβάν είναι ο Αθανασιάδης γιατί άλλαξε δυο φορές την αγωνιστική του γραμμή ενώ είμαι σε προφανή θέση για προσπέραση.

Παράδειγμα 2:
Θέμα: Μπαχρέιν Συμβάν
Περιεχόμενο: Lap 23,24,25. Αθανασιάδης. Έξοδος και των 4ων τροχών από τα όρια της πίστας.

ΑΓ4. Κατόπιν της λήξης προθεσμίας καταγγελίας συμβάντων, οι αγωνοδίκες ανακοινώνουν τα προς εξέταση συμβάντα στο σχετικό τόπικ του φόρουμ προς ενημέρωση όλων και ακολουθεί η διαδικασία εκδίκασής τους από τους αγωνοδίκες. Είναι στην διακριτική ευχέρεια των αγωνοδικών κατά τη διαδικασία εκδίκασης των συμβάντων να επικοινωνήσουν με τους εμπλεκόμενους για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών (π.χ παροχή τηλεμετρίας του εμπλεκόμενου, replay κλπ) ή και να καλέσουν σε ακρόαση τους εμπλεκομένους στο TeamSpeak.

ΑΓ5.Οι αγωνοδίκες θα εξετάζουν αυτεπάγγελτα, πέρα από τα καταγγελθέντα συμβάντα, παραβιάσεις των αγωνιστικών κανονισμών της F1aXion (π.χ διάσχιση της λευκής γραμμής στην έξοδο των πιτ, μη ολοκληρωμένη συμπλήρωση inlap/outlap,καμμένους κινητήρες κ.λ.π)

ΑΓ6. Κατόπιν της εκδίκασης των ανωτέρω, θα ανακοινώνονται οι ποινές στο σχετικό τόπικ του φόρουμ το αργότερα την τελευταία Κυριακή στις 24:00 πριν από το επερχόμενο GP. Οι ανακοινώσεις των ποινών μπορούν να γίνουν τμηματικά.

ΑΓ7.Οι ποινές που θα αποδώσει η F1aXion RRC είναι τελεσίδικες και δεν επιδέχονται αλλαγές.

ΑΓ8.Οι ποινές και τα αντίστοιχα χρηματικά πρόστιμα που μπορούν να επιβληθούν ποικίλουν ανάλογα με τη βαρύτητα του συμβάντος και ενδεικτικά μπορεί να είναι μια εκ των κατωτέρω ή οποιοσδήποτε συνδυασμός τους:

* Αποκλεισμός από αγώνα και χρηματικό πρόστιμο €50.000
* Ακύρωση αποτελέσματος αγώνα ή/και χρηματικό πρόστιμο €25.000
* Επιβάρυνση τελικού χρόνου ή/και χρηματικό πρόστιμο €15.000
* Εκκίνηση από τα pit ή/και χρηματικό πρόστιμο €15.000
* Stop & Go (S&G) ή/και χρηματικό πρόστιμο €12.000
* Drive Through (DT) ή/και χρηματικό πρόστιμο €8.000
* Back Of The Grid (BOTG) ή/και χρηματικό πρόστιμο €4.000
* 10 θέσεις στο Grid ή/και χρηματικό πρόστιμο €2.000
* 5 θέσεις στο Grid ή/και χρηματικό πρόστιμο €1.000

ΑΓ9.Οι ποινές Stop & Go και Drive Through μετατρέπονται σε χρονική επιβάρυνση 30sec και 20sec στο τελικό αποτέλεσμα του οδηγού που τις δέχεται ή δύναται να μεταφερθούν στον επόμενο αγώνα σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη των αγωνοδικών.

ΑΓ10. Σε περίπτωση που οδηγός, κατά τη διάρκεια του αγώνα συνειδητοποιήσει ότι πάτησε κατά την έξοδο από τα pit την λευκή γραμμή, δύναται να εκτελέσει άμεσα την ποινή που του αντιστοιχεί (Drive Through) και να απαλλαχθεί από το χρηματικό πρόστιμο που κανονικά θα επέφερε η συγκεκριμένη ποινή. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει απαραίτητα να δηλώσει την ενέργειά του αυτή στους αγωνοδίκες μετά το πέρας του αγώνα.

ΑΓ11. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οδηγός επιδείξει fair play αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

ΑΓ12. Είναι στην διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής Κανόνων και Κανονισμών (F1aXion RRC) να επιβάλλει οποιαδήποτε ποινή οποτεδήποτε, εάν κάποιος οδηγός ή ομάδα βρεθεί να έχει κάνει οποιαδήποτε παράβαση των αγωνιστικών κανονισμών και γενικών κανόνων (Γενικοί Κανόνες & Αγωνιστικοί Κανόνες) της F1aXion. Η απόδοση δικαιοσύνης δεν είναι μόνο ευθύνη της F1aXion RRC αλλά και των ίδιων των οδηγών. Ζητάμε την συνεργασία σας (καταγγελία συμβάντος, παρουσία στην ακρόαση, πιθανή παροχή πληροφοριών όπως replay, τηλεμετρίες κλπ εφόσον υπάρχουν) καθώς και να φροντίζετε να ενημερώνεστε συχνά μέσω του φόρουμ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την παροχή replay προς τους αγωνοδίκες, εφόσον σας ζητηθεί, θα πρέπει να προβείτε στην παρακάτω τροποποίηση των αρχείων ώστε να καταγράφονται στο PC σας όλα τα replay από όλες τις επίσημες αγωνιστικές διαδικασίες. Ακολουθείτε την διαδρομή: C:\Program Files\rFactor\UserData\To oνοματεπωνυμό σας. Εντοπίζετε το αρχείο Oνοματεπώνυμό οδηγόυ.plr. Ανοίγετε το αρχείο με wordpad ή notepad και στην παράγραφο με τίτλο [Game Options] θα βρείτε την κάτωθι παράμετρο: Save All Replay Sessions="0" // whether to save the replay from each session
Αντικαθιστάτε το "0" με "1" και αποθηκεύετε το αρχείο.

_________________
"Τελικά η πραγματικότητα είναι η υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων και ο καθένας ζει μέσα σε αυτήν που του αρμόζει"
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://fugitiv3r.blogspot.com/
Fugitiv3R
F1aXion Administrator
Fugitiv3R

Αριθμός μηνυμάτων : 2829
Τόπος : Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κανόνες F1aXion RRC   11/11/2012, 13:16

Ανανεώθηκαν οι Κανόνες F1aXion RRC 11/11/12

_________________
"Τελικά η πραγματικότητα είναι η υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων και ο καθένας ζει μέσα σε αυτήν που του αρμόζει"
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://fugitiv3r.blogspot.com/
 
Κανόνες F1aXion RRC
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: F1aXion - Υποδοχή :: Κανονισμοί-
Μετάβαση σε: